Пламена Абаджиева

Завършила e Университет по хранителни технологии гр. Пловдив. Започва де се занимава с вино през 2007 г. в Домейн Бойар “Сините скали“. Работила e там 2-години, като през този период има възможност да винифицира и в Австралия. От 2011 г. започва работа във винпром Карнобат. За 9 години има шанса да се сблъска с най-различни ситуации във винопроизводството, което допринесе съществено за професионалното ѝ развитие. Има възможността също да работ с едни от най-добрите професионалисти в областта на винопроизводството в България. От 2021 година е в екипа на Шато Авли.

Николай Николов

Роден в Сливен, магистър – инженер, 2002-2007 работил като управител на Тера Инвест ООД, изградил и пуснал в експлоатация Chateau Windy Hills, OT 2007-2017 е създал отгледал над 1000дка. винени лозя, от 2017 е Ръководител отдел Земеделие на Шато Авли ООД.

Николай Кръстев

Завършва „Университет по хранителни технологии”- Пловдив. Стартира винарския си път през 2003 година, като започва да винифицира във Винарско Имение „Санта Сара”. Там прекарва 12 години и по стечение на обстоятелствата работи с лозята от село Глушник. От 2015 е винар на Винарска Изба „Царев Брод”.

Радостин Милков

Магистър в „Университет по хранителни технологии”- Пловдив , работил повече от 10 години като търговец на енологични продукти. Винифицирал е в Малта, САЩ, Китай. Имал е възможността да работи с водещи световни лаборатории и консултанти. През 2014 стартира винен проект „Георгиев/Милков”.

Петър Георгиев

Магистър в „Университет по хранителни технологии”- Пловдив. Стартира винарския си път през 2006 година. Винифицирал в България, Австрия и Нова Зеландия. От 2011 година е винар на Винарска Изба „Росиди”. През 2014 година стартира винен проект „Георгиев/Милков”.

сомелиер

Калоян Попов

Калоян Попов поема своето пътешествие в света на виното след професионалните гимназиални състезания, на които се явява като млад сомелиер. Пътят на виното го отвежда към интересни и екзотични винени дестинации в Европа, където има възможността да се запознае с местните сортове, култура на хранене и традиции.

В студентските си години работи в различни класически и специализирани ресторанти, като минава през всички позиции в този бранш и достига до управител на елитно заведение с авторска гурме кухня в София. Голямата му мечта е била да стане главен готвач, но магията на виното, го отвежда в една необятна вселена от вкусове и аромати, която той умело може да съчетава. Последното предизвикателство с което се среща са вината от лозята на Глушник, където е горд представител на избата в качеството си на сомелиер.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия сайт.