Шато Авли поставя началото на своята продуктова линия през 2017 година под бранда Glushnik, който е вдъхновен от името на селото, където се намират гроздовите масиви на избата. Шато Авли, се намира в с. Глушник, Сливенска област.  Името произлиза от средновековния град Авли, известен със земеделието и винопроизводството си. Градът е споменат още от андалуския пътешественик на сицилианска служба Ал-Идриси (1099 – 1165).

Лозята са засадени през 2006 г. като е използван френски посадъчен материал. Разположени са върху 330 дка на два масива (Бозалъка и Рупов дол) в подножието на сливенската  планина  – на  терени с благодатни глинесто-каменисти почви, с южно изложение и отличен въздушен дренаж. Освен благоприятния си тероар, климатични особености и терен, земята е богата на няколко вида камъни, което също допринася за вкусовите качества и специфичния разпознаваем характер на вината.

През 2018 г. е направена конверсия на лозята както е и изградено капково напояване и в двата масива. Отглежданите сортове са Каберне Фран, Каберне Совиньон, Мерло, Пино Ноар, Каладок, Сира, Мускат, Пино Гриджо, Гевюрцтраминер и Вионие.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия сайт.